• Powiat włocławski
  • Powiat mogileński
  • Powiat lipnowski

Włocławek > Kosseda ma wrócić na stanowisko

Zgodnie z wyrokiem Sądu Pracy zwolniony przez Andrzeja Pałuckiego za błędy przy realizacji remontu dawnej „jedynki” we Włocławku dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg we Włocławku Piotr Kosseda ma wrócić na zajmowane stanowisko.

Przypominamy, że zwolnienie Kossedy związane było ze skandalicznymi zaniedbaniami i niedopatrzeniami przy remoncie drogi krajowej nr 91, który to remont, nie dość, że dłuższy niż planowano, to na niektórych odcinkach trzeba było ponawiać. Ówczesny prezydent Włocławka nie zwolnił jednak dyrektora MZD dyscyplinarnie, oficjalnym powodem była utrata zaufania.

Sąd Pracy uznał, że nie było podstaw do wyrzucenia Kossedy, dlatego nakazał jego przywrócenie na stanowisko wraz poprzednim wynagrodzeniem.

Póki co nie ma decyzji włocławskiego ratusza, sprawa jest skomplikowana, bo MZD ma już nowego dyrektora. Prawdopodobnie magistrat odwoła się od decyzji sądu.